luni, 16 mai 2016

Făget, scoala naturii cu Natura Transilvaniei pentru al 3-lea an consecutiv

Comunicat de presă

Al treilea an la rând, Pădurea Făget va fi timp de 5 luni gazda proiectului Junior Rangers „Natura ne învață, noi o ocrotim”, organizat de Asociația NATURA TRANSILVANIEI

Asociația NATURA TRANSILVANIEI - Custodele Siturilor Natura 2000 ROSCI0074 Făgetul Clujului - Valea Morii și ROSCI233 Someșul Rece, în parteneriat cu Asociația Ecouri Verzi, lansează proiectul “Natura ne învață, noi o ocrotim”. Proiectul are o durată de 5 luni, începând din luna mai pana in septembrie și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul ”Spații Verzi” - componenta de finanțare „Arii Naturale Protejate”, program ce urmărește promovarea și popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităților locale. Acest nou proiect este o continuare firească a celor derulate în 2014 „Omul, prieten al naturii” și 2015 „Natura de lângă mine: prin cunoaștere o protejez”, tot cu sprijinul Fundației pentru Parteneriat Miercurea-Ciuc.

Obiectivele proiectului sunt:
  • Implicarea activă a unui număr de minim 60 de copii și 30 de adulți din comunitățile locale în protejarea și administrarea siturilor Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii și Someșul Rece, prin activități practice în ariile protejate: tabere Junior Rangers, Ziua ariilor protejate și ateliere de creație.
  • Conștientizarea și acceptarea de către comunitățile locale a celor două arii protejate prin realizarea unui portal web interactiv, prezentări publice, organizarea Zilelor ariilor protejate și editarea unui manual de recunoaștere a arborilor.
  • Promovarea capitalului natural din cadrul celor doua situri Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii și Someșul Rece in rândul vizitatorilor prin realizarea unui portal interactiv și panouri informative.
  • Un mai bun management al vizitatorilor prin instalarea de panouri informative si stâlpi indicatori.
  • Ameliorarea condițiilor de viață pentru unele specii protejate în cele două arii protejate: speciile de lilieci, prin construirea unui adăpost în situl Făgetul Clujului – Valea Morii.

Rezultatele așteptate ale acestui proiect sunt:
·         Creșterea interesului pentru protecția și conservarea resurselor naturale în rândul populației locale, a turiștilor și a vizitatorilor;
·         Creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități legate de protecția mediului, în general și protejarea valorilor patrimoniului natural din cele două arii protejate; creșterea gradului de înțelegere a ceea ce înseamnă meseria de ranger și custode de arie protejată.

Valoare totală a proiectului este de 28,000 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este 20,000 lei.

joi, 12 mai 2016

PROBA FAMILY - Maraton Apuseni msg systems - ediția 2016

Programul pentru îndrăgita probă family e gata! Alergare, tir cu arcul, atelier creativ cu Atelierele Bucuriei și alte activități fac parte din distracția zilei de sâmbătă 28 mai. Înscrie-l online acum pe cel mic folosind formularul de aici. Te așteptăm la eveiment împreună cu partenerii probei: Transylvania College, Atelierele Bucuriei, harbuz.ro și Adventure CAMPS.

Atenție, pe 15 mai închidem înscrierile online iar cele 120 de locuri disponibile vor fi rezervate pe principiul ''primul venit, primul servit'' și în ordinea confirmării plății taxei de concurs la contact@maratonapuseni.ro.  


PROGRAM PROBA FAMILY

VINERI 27 MAI 2016

18:00 - 22:00 / înscrieri și predare pachete kit-uri de concurs / Tabăra de baza (pensiunea Skiland)

SÂMBĂTĂ 28 MAI 2016

08:00 - 11:00 / înscrieri și predare pachete kit-uri de concurs / Tabăra de baza (pensiunea Skiland)

09:00 – 17:00 / workshop de creație cu Atelierele Bucuriei, tir cu arcul cu Adventure Camps si alte activități pentru copii

11:30 / START proba family, aprox 3 km

14:00 - 14:30 / PREMIERE

CONȚINUT PACHET DE CONCURS / copil
Tricou oficial
Buff personalizat
Număr de concurs
Cip de cronometrare
Medalie la sosire
Acces la Gulaș Party
Acces la activități educative dedicate exclusiv copiilor