miercuri, 27 octombrie 2021

Traseul Veveriței, o nouă potecă tematică în Situl Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii

Comunicat de presă

Traseul Veveriței este noua potecă tematică din aria naturală protejată Făgetul Clujului – Valea Morii, este de tip circuit, are 4 km lungime și a fost amenajat în această toamnă de către Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor (Lilieci.ro), în parteneriat cu Asociația Natura Transilvaniei și sponsorizat de Betfair Romania Development.

Cele 7 panouri informative amplasate de-a lungul traseului cuprind informații interesante și diverse despre viețuitoarele din Pădurea Făget. În plus au fost instalate căsuțe pentru lilieci, veverițe și păsări ce pot fi observate în apropierea panourilor informative, de-a lungul traseului și la 10-20 m în stânga și dreapta traseului. Pentru verificarea căsuțelor recomandăm binoclu, lanternă cu focalizare și aparat foto.

Traseul este ușor, nu prezintă dificultăți desfășurându-se pe drumuri și poteci deja existente în pădure și a fost amenajat cu scopul de a informa și sensibiliza vizitatorii asupra valorilor naturale și a statutului de protecție al zonei. Pentru orientare au fost amplasate semne de forma unor veverițe de culoare albă precum și săgeți indicatoare. Pornește din zona intersecției Drumului Sfântul Ioan cu Valea Gârbăului iar track-ul poate fi descărcat aici: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer... sau prin cod QR direct de pe panouri.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu