Proiecte

PROGRAMUL DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN ZONELE RURALE DIN APUSENI

Dedicăm ediția aniversară Maraton Apuseni msg systems dezvoltării educației montane în zonele rurale din Apuseni, prilej cu care lansăm campania de strângere de fonduri pentru programul de educație montană despre care poți citi aici. Pentru a sprijini campania, direcționăm 10% din taxele de participare achitate în luna mai la maraton, semimaraton și cros către program.

OBIECTIVELE PROGRAMULUI DE EDUCAȚIE MONTANĂ ÎN ZONELE RURALE DIN APUSENI:
1. organizarea de cursuri, tabere, ateliere și activități educativ-sportive destinate comunității locale, în special copiilor și tinerilor din Apuseni
2. integrarea unei păduri seculare din zona Băișoara în rețeaua ariilor protejate din Apuseni
3. construcția unui centru de activități montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems, cu o arhitectură inspirată de colibele tradiționale din zonă. 

FOTO-CAPCANE

Acest proiect isi propune sa studieze posibilitatea si eficienta realizarii unui sistem de monitorizare integrat al faunei pe baza camerelor foto automate montate in teren. Prin aceasta intentionam sa imbunatatim estimarile asupra efectivelor de animale salbatice care in mod curent se fac pe baza unor observatii foarte superficiale pe teren.
Deocamdata proiectul se afla in faza de teste. Dispunem de o camera foto/video cu ajutorul careia realizam teste pentru a determina cele mai bune amplasamente si setarile optime pentru a obtine maxim de acoperire si detalii in imagini.
Ulterior datele obtinute vor fi prelucrate cu ajutorul unor algoritmi speciali (programare genetica) astfel incat pe baza lor sa optimizam si imbunatatim permanent sistemul de monitorizare.

Ne puteti sprijini in implementarea acestui proiect donand o suma in contul RO35 RNCB 0113 1270 3817 0001, deschis la Banca Comerciala Romana, sucursala Cluj-Napoca cu specificarea "donatie pentru foto-capcane". Banii donati vor fi folositi pentru urmatoarele categorii de cheltuieli:
- Achizitionarea a inca 3-4 camere pentru realizarea unor retele care sa permit o acoperire optima a ariei vizate;
- Cheltuieli cu deplasarea pentru montarea / mutarea foto-capcanelor;
- Consumabile si accesorii pentru camerele foto: baterii, carduri foto etc.

Toate datele si imaginile obtinute in urma derularii acestui proiect vor fi publice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu